@ info@gerorecycling.nl              t: 038-3854828

Kunststoffen

Vanwege het volumineuze karakter van kunststof gebruikt Gero grotere inzamelmiddelen, bijvoorbeeld afzetcontainers. Het gescheiden inzamelen van deze kunststoffen kan u een flinke kostenbesparing opleveren. Verschillende soorten kunststof, zoals plastic bekertjes, kratten en HDPE emmers lenen zich goed voor recycling.

Folie
Folie is een kunststof dat apart kan worden ingezameld. Gero Recycling biedt haar klanten de mogelijkheid folie in te zamelen in een grote plastic zak tegen een concurrerend tarief. Is de zak vol dan haalt Gero hem op. Folie wordt vaak in de container voor restafval gedeponeerd, waar het veel ruimte inneemt en tegen het dure restafval tarief wordt afgevoerd.

Kunststof recycling
Kunststof is uitermate geschikt voor recycling, zo wordt het ingezet als grondstof bij het maken van nieuwe plastic producten. Er worden bijvoorbeeld veiligheidsvesten, bloempotten en auto-onderdelen van gerecycled plastic gemaakt.

Helaas is niet alle kunststofafval geschikt voor mechanische recycling. Het afval mag niet te veel verschillende soorten kunststof bevatten en moet redelijk schoon zijn. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.